Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Crohn-betegség tünetei depressziót is okozhatnak
  2023-03-12 22:37:27, vasárnap
 
  Bizonyára sokan hallották már azt a kifejezést, hogy Crohn-betegség és az is lehet, hogy sokan szenvednek ebben a betegségben. A Crohn-betegség nem más, mint egy gyulladásos bélbetegség, amely az egész emésztőrendszert érinti. Nem a gyulladás az egyetlen tünete ennek a betegségnek, sok más nagyon komoly tünete is lehet. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az egyik tünete nem más, mint a hasmenés. Ennél a betegségnél a szervezet nem képes hatékonyan felszívni sem a vizet, sem az elektrolitokat, sem pedig az egyéb tápanyagokat, ami pedig gyakori hasmenést eredményez. Véres hasmenés is kialakulhat, ami gyakran nagyon megrémiszti a betegeket.

Ennek a betegségnek igen gyakori velejárója, hogy fekély alakul ki testszerte. A fekély megjelenhet a gyomorban, a belekben és a szájüregben is. Az ínyen is kialakulhatnak ilyen fekélyek, amelyek megakadályozzák a normális táplálkozást és rágást. A fekélyek kialakulásának hátterében jelen van a gyulladás, a vitaminhiány, de a betegségre szedett gyógyszerek mellékhatása is lehet az ok.

A Crohn-betegség nagyon sok emésztési zavart okozhat. A folyamatos hányinger és hányás is megzavarhatja a betegségben szenvedő emberek mindennapjait. A gyulladás a vékonybélben is hegesedést okozhat, ami nagyon megzavarja az emésztőrendszer egészséges működését és ennek következménye nem más, mint a hányinger és a hányás.

Nemcsak a hasmenés, hanem a székrekedés is jellemző tünete a Crohn-betegségnek. Ennek hátterében is leggyakrabban az emésztőrendszeri és a bélgyulladás áll.

Talán a fenti tünetek tükrében nem is csoda, hogy a fogyás is a tünetek között szerepel. Már önmagában a hányás és hasmenés is nagyfokú súlyvesztéssel jár együtt, ráadásul a Crohn-betegek gyakran szenvednek tápanyaghiánytól, tápanyag-felszívódási zavartól, ami szintén súlyvesztéssel jár együtt.

A Crohn-betegek gyakran számolnak be nagyfokú fáradtságról. A sok-sok tünet ugyanis nagyon kimerítő lehet, és ezek a szimptómák akár éjszaka is kínozhatják a betegeket. A kialvatlanság pedig másnap fáradtságot eredményez.

A Crohn-betegeknek nagyon sok tünettel kell tehát megküzdeniük, ami nagyon frusztráló és talán ez is az oka annak, hogy a betegek jelentős hányada küzd depresszióval és szorongással.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: emésztőrendszert, tápanyaghiánytól, emésztőrendszeri, megakadályozzák, emésztőrendszer, súlyvesztéssel, kialakulásának, kialakulhatnak, elektrolitokat, depresszióval, mindennapjait, megzavarhatja, leggyakrabban, kialvatlanság, következménye, tápanyagokat, bélgyulladás, felszívódási, táplálkozást, megküzdeniük, mellékhatása, vékonybélben, fáradtságról, vitaminhiány, szorongással, székrekedés, betegségben, betegségnél, megjelenhet, betegségnek, szájüregben, gyógyszerek, fáradtságot, bélbetegség, gyulladásos, kialakulhat, gyulladásos bélbetegség, egész emésztőrendszert, egyetlen tünete, egyik tünete, egyéb tápanyagokat, betegségnek igen, fekély megjelenhet, normális táplálkozást, fekélyek kialakulásának, betegségre szedett, folyamatos hányinger, betegségben szenvedő, emésztőrendszer egészséges, fenti tünetek, tünetek között, sok-sok tünet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Két tekintet van  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Muratáj  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Gárdonyi Géza - Április végén  Viharban csak az a fa marad ál...  Aki szeret, annak senki sem id...  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 24  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A keserű igazság  Bella István: Zsoltár  Maradék idő  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A fenyő nem szép fa, (...)  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Egyszerűen  A fák lelke  A keserű igazság  Két tekintet van  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 26  Beney Zsuzsa - Álom  Jó éjt  A könnyek összegyűjtése  Jó éjszakát  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden gyerek jó.  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Bizonyos kulturális szint nélk...  Jó éjt  Mindenünk, amink van, amit sze...  Mosolyogtál már ma?  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  képre írva  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Minden gyerek jó.  Bizonyos kulturális szint nélk...  Kellemes esti időtöltést  A Gömb  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 25  Egyik kedvenc festőm Fernando ... 
Bejegyzés Címkék
gyulladásos bélbetegség, egész emésztőrendszert, egyetlen tünete, egyik tünete, egyéb tápanyagokat, betegségnek igen, fekély megjelenhet, normális táplálkozást, fekélyek kialakulásának, betegségre szedett, folyamatos hányinger, betegségben szenvedő, emésztőrendszer egészséges, fenti tünetek, tünetek között, sok-sok tünet, szimptómák akár, kialvatlanság pedig, betegek jelentős, emésztőrendszert, tápanyaghiánytól, emésztőrendszeri, megakadályozzák, emésztőrendszer, súlyvesztéssel, kialakulásának, kialakulhatnak, elektrolitokat, depresszióval, mindennapjait, megzavarhatja, leggyakrabban, kialvatlanság, következménye, tápanyagokat, bélgyulladás, felszívódási, táplálkozást, megküzdeniük, mellékhatása, vékonybélben, fáradtságról, vitaminhiány, szorongással, székrekedés, betegségben, betegségnél, megjelenhet, betegségnek, szájüregben, gyógyszerek, fáradtságot, bélbetegség, gyulladásos, kialakulhat, kínozhatják, megrémiszti, szenvednek, eredményez, velejárója, kifejezést, hátterében, testszerte, hatékonyan, betegeknek, betegségre, hegesedést, folyamatos, szimptómák, egészséges, megzavarja, frusztráló, emésztési, önmagában, gyulladás, bizonyára, hallották, hasmenést, hányinger, betegeket, gyomorban, szervezet, működését, felszívni, számolnak, fekélyek, belekben, szenvedő, hasmenés, normális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.